Nașterea unui bebeluș este cu siguranță cea mai emoționantă și fericită experiență din viața unui cuplu. Trăirile și emoția primului contact al mamei cu bebelușul imediat după naștere nu pot fi comparate cu nici o altă emoție pe care a simțit-o vreodată.

Îngrijorarea că nu știi cum urmează să se desfășoare poate cel mai emoționant moment din viața de familie poate crea stări de agitație și anxietate.

Inevitabil apar întrebări care fac referire la evoluția sarcinii, la discuțiile cu medicii, la dezvoltarea bebelușului. Ce este normal și ce ar trebui să vă îngrijoreze?

Travaliul, poate cea mai dificilă parte în procesul nașterii ne sperie de multe ori.

Durerea, procedurile medicale ce vor avea loc, în ce măsură depinde de mama sau de medic buna desfășurare a nașterii?

Sentimentul că nu cunoști cum urmează să se desfășoare poate cel mai așteptat moment din viața ta, întrebările pe care le pui referitoare la naștere, la primele minute din viața celui mic, la modificările fiziologice care apar, toate acestea produc îngrijorare și teamă.

Însă nu este neapărat să fie așa.

Cursul de Lamaze înseamnă cunoașterea și înțelegerea tuturor aspectelor legate de naștere și aducerea pe lume a copilașului.

  • Discutăm despre anatomia și fiziologia sarcinii, a nașterii normale;
  • Explicăm etapele travaliului și procedurile medicale standard care se aplică în maternități;
  • Cunoaștem rolul medicilor, personalului medical, al moașei, asistentei, doula;
  • Înțelegem complicatiile care pot apărea;
  • Aducem în discuție perioada post-partum și drepturile mamei;
  • Înțelegem importanța alăptatului și a rămânerii bebelușului cu mama, precum și atașamentul bebelușului față de familie;

Chiar dacă nu vorbim de prima sarcină, cursul de Lamaze este esențial pentru liniștea gravidei și poate contribui cu success la o experiență plăcută a nașterii.