Timp de 9 luni de zile, din momentul în care afli că ești însărcinată și până în momentul nașterii, ești întregul univers al copilului, univers ce se dezvoltă treptat. Mamele sunt cumva programate să își iubească bebelușii și să creeze o legatură puternică cu ei, care le determină să facă mari sacrificii pe perioada sarcinii, a nașterii și a perioadei de îngrijire.

Legătura mamă-copil începe să se dezvolte chiar de la început, crescând exponențial din momentul în care copilul se naște și ajunge în brațele mamei. După ce se confirmă sarcina, realitatea incredibilă a unui copil care se dezvoltă în interiorul tău îți captează atenția deplină și începi să-ți imaginezi cum va fi copilul. Probabil că vei începe să visezi cu ochii deschiși cum va arăta ca bebelușul, apoi copilul mic, apoi copilul preșcolar și chiar adolosecentul, imaginându-ți că va avea trăsăturile ideale alese.

Mamele sunt la fel de conectate cu copiii lor după naștere așa cum au fost și pe timpul sarcinii. Iar legătura se adâncește în timp, pe măsură ce mama răspunde în mod inerent nevoilor sale și când copilul răspunde dragostei și îngrijirii ei. Contacul piele-pe-piele, alăptarea imediată, dar și alți factori ajută la consolidarea unei relații ce durează o viață întreagă. Mama îi oferă copilului hrană, căldură, protecție și dragoste, toate aceste lucruri contribuind în mod direct la dezvoltarea bebelușului din toate punctele de vedere, dar și la conturarea personalității sale. Devotamentul  fenomenal al mamei asigură bunăstarea copilului, dacă nu chiar supraviețuirea sa . Desigur, și tatăl are un rol important în dezvoltarea sănătoasă a copilului pentru că sprijinul și încurajarea  sa o vor ajuta pe mamă să facă față mai bine tuturor situațiilor.

Revenind la momentul nașterii, putem spune că mama și copilul se caută instinctiv unul pe celălalt, iar acest lucru poate fi observat în momentul în care bebelușul nou-născut caută sânul mamei și chiar reușește să ajungă singur la el. Atașarea față de mamă continuă prin micile obiceiuri pe care le dezvoltați, de la momentul alăptării, până la simpla comunicare prin sunete sau zâmbete sau la activitățile desfășurate împreună.

Nu există o limită a profunzimii iubirii și a legăturii dintre mamă și copil. Singurul lucru care s-ar putea apropia ca intensitate de această iubire este potențialul neexplorat al iubirii unui tată.

Te așteptăm la cursurile noastre Lamaze, alăptare și puericultură pentru a afla mai multe despre această legătură extraordinară ce se formează între mamă și nou-născut!