Mamele sunt în mod înnăscut calde, reconfortante, știu cum să crească si sunt chiar sursa de hrană pentru copiii lor. Bebelușii se nasc din mamele lor.

Atunci, noi tații la ce suntem buni? După câte se pare, la o mulțime de lucruri, fără a ne limita la a fi un simplu ajutor pentru mamă. În primul rând, le prezentăm copiilor noștri lucruri noi și interesante, începând cu noi înșișine. Veți observa că bebelușul vostru vă privește foarte atent, studiindu-vă. El este de-a dreptul fascinat.

Și foarte curând, prezența tatălui sau chiar mirosul tău va înseamna că e timpul pentru joacă, care, potrivit cercetărilor recente, este esențială pentru dezvoltarea creierului copilului. Se pare că atunci când copilul se joacă, micuța sa minte frumoasă își atinge potențialul maxim.

Cercetarile au identificat o mulțime de moduri în care implicarea noastră are contribuții enorme asupra copiilor noștri. Un mai bun control de sine și capacitatea de a lua inițiativa sunt avantajele pentru băieții și fetele care cresc cu un tată care se implică. O relație apropiată și caldă cu fiicele noastre le va întări sentimentul de competență și de feminitate. (În cele din urmă, e datoria noastră să le arătăm un model masculin pozitiv).

Îngrijirea și iubirea tatălui contribuie la dezvoltarea intelectuală și emoțională a copilului, la fel de mult ca dragostea mamei. Dragostea și grija mamei și a tatălui au un impact egal asupra bunăstării copiilor, a fericirii și a succesului academic. În unele zone, impactul tatălui este mai mare. Dragostea tatălui este factorul major în combaterea problemelor copilului cu comportamentul, delincvența sau abuzul de substanțe.

Însă, mai ales, noi tații avem o dorință înnăscută de a ne proteja copiii și de a-i îngriji și de a-i ajuta în orice fel putem și nimeni altcineva nu poate face aceste lucruri. Avem grijă de copiii noștri și de cele mai multe ori pur și simplu suntem acolo pentru ei atunci când au nevoie de noi.

Concluzia este că noi tații le oferim copiilor noștri foarte mult.