Cui ne adresăm?

  • Vom selecta, în colaborare cu autorităţile locale, cazuri sociale, provenite cu preponderenţă din zona rurală. Proiectul se adresează persoanelor cu venituri mici, singure sau nedeplasabile, care au un trait deficitar şi/sau se află în situaţii dificile!

Cum îi susţinem?

  • Ȋn funcţie de necesităţile identificate, îi vom ajuta să-şi reamenajeze locuinţele, să-şi achiziţioneze mobilier, să se aprovizioneze cu lemne pentru perioada de iarnă, să-şi amenajeze gospodăria, să-şi achiziţioneze animale în gospodărie, etc. Mijloacele financiare pot fi reprezentate fie de donaţii individuale sau sponsorizări, fie se pot încheia parteneriate cu firme care să susţină unul dintre cazurile noastre, prin asigurarea bugetului necesar, stabilit în urma unei evaluări.

Cât timp durează proiectul?

  • 1 an

RAPORT PROIECT

Proiectul s-a desfăşurat în perioada aprilie – mai 2015 şi a susţinut 2 cazuri sociale, pe care le-am identificat cu ajutorul Direcţiei Sociale Cluj-Napoca şi a Primăriei Jucu şi care sunt descrise, pe scurt, mai jos :

    • Este vorba despre un domn în vârstă de 82 de ani, singur, care locuieşte în comuna Apahida şi care are un venit de 400ron/lună şi este diagnosticat cu astm şi steatoză hepatică. Conform politicii noastre, nu vom oferi alte informatii sau poze despre persoana în cauză; ceea ce ne-am dorit noi, şi am şi reuşit, a fost să achiziţionăm unui pat si o saltea nouă, în care să se poată odihni liniştit.
    • Un alt caz l-a reprezentat o doamnă, din judeţul Hunedoara, care locuia singură, în condiţii aproapre inumane. În urma acţiunii de strângere de fonduri, realizată prin mesaje trimise prietenilor şi cunoştinţelor, am reuşit să strângem suma de 5000 de Ron, precum şi diverse donaţii care au constat în materiale de construcţii. Cu ajutorul acestora am putut să reabilităm o cameră şi să amenajăm o baie în casa doamnei.