Cui ne adresăm?

  • Sănătatea fiecărei persoane ar trebui să reprezinte o prioritate. Acest proiect îşi doreşte să vină în sprijinul a 20 de persoane vârstnice, a căror putere financiară este redusă şi pentru care co-plata reţelor reprezintă un impediment în achiziţia tratamentului medicamentos necesar.

Cum îi susţinem?

  • Proiectul încurajează o medicaţie corectă şi de calitate în rândul pacienţilor aleşi. Susţinerea co-plăţii presupune ca, lunar, pacienţii selectaţi să îşi primească medicamentele în mod gratuit, în baza unui contract semnat cu asociaţia noastră.
    Mai mult decât atât, prin intermediul farmaciştilor, se vor efectua vizite la domiciliu, pentru consilierea pacienţilor din perspectiva posologiei, a alimentaţiei şi a stilului de viaţă pe care trebuie să le urmeze.

Cât timp durează proiectul?

  • 1 an

Cum facem selecţia?

  • Selecţia grupului ţintă se va face pe baza unei analize a dosarului de evaluare, realizată de către echipa de proiect.

RAPORT PROIECT

  • Cu ajutorul unor farmacii din Cluj–Napoca, am reuşit să facem donaţii în medicamente pentru 10 pacienţi cu patologii diferite: astm, adenom de prostată, ulcer gastric şi stadiul II oncologic (cancer la plămâni).
  • Un domn în vârstă de 39 de ani, diagnisticat cu diabet (insulino-dependent), cu un picior amputat şi care a suferit 2 preinfarcturi în decurs de 72 de ore, avea prescris un tratament a cărei plată era imposibil de susţinut de către familie. Am reuşit să facem o donaţie în valoare de 700 de Ron, reprezentând o parte din coplata reţetei / 5 luni.