A fi părinte în zilele noastre e o adevărată provocare. Se pune foarte mare presiune pe părinți să fie perfecți, să nu-și neglijeze copilul, dar nici sa nu îl sufoce cu atenție. E greu sa găsești un echilibru atunci când părerile pe care le auzi în jur despre ce înseamnă să fii părinte sunt atât de variate. 

Din fericire, știința ne vine în ajutor și testează ce practici parentale aduc cele mai bune rezultate. Scopul cursurilor și workshopurilor pe teme de parenting este acela de a-i ajuta pe părinți  să se simtă mai conectați, mai implicați și mai informați în privința nevoilor copilului lor și în privința metodelor prin care să răspundă cel mai potrivit acestor nevoi. Cursurile de parenting vin cu o serie de sfaturi, strategii și metode prin care să crești un copil, precum și cu oportunitatea de a împărtăși idei sau îngrijorări cu alți părinți care se confruntă cu aceleași probleme. Pe lângă informațiile teoretice și practice, ai ocazia să exersezi anumite abilități sociale și de gestionare a emoțiilor și pleci acasă cu mai multă încredere în competența ta ca și părinte.

Cursurile de parenting te învață strategii prin care să gestionezi cele mai comune probleme care apar în relația părinte-copil și nu numai. Pe lângă ce poți învață la cursuri de parenting despre cum să ajungi la un echilibru între ferm și blând, între reguli și flexibilitate, între sacrificiu și grija pentru tine ca și persoană, este important ca părinții să treacă și printr-un proces de autocunoaștere și dezvoltare personală. 

Fiecare dintre noi a adunat un bagaj de-a lungul timpului. Pentru a nu împovăra copilul cu acest bagaj, e timpul sa găsești o cale de a fi conștient de acest bagaj și de modurile prin care îl poți da mai departe copilului tău. După ce ai analizat și ai conștientizat toate acestea, e timpul să înveți cum să schimbi aceste lucruri pentru binele tău și al copilului tău.

Temele pe care le abordez în workshopurile mele sunt diverse. În fiecare lună tema este diferită, dar relevantă pentru relația părinte copil.

Aceste cursuri se adresează următoarelor persoane:

  • Viitori părinți care vor sa afle mai multe despre dezvoltarea copiilor și nevoile acestora. De multe ori ce  care se pregătesc să devină părinți sunt foarte stresați și anxioși în legătură cu venirea bebelușului pe lume și vor să știe cat mai multe lucruri despre cum să își crească copilul. Pentru acești părinți voi aborda teme precum: dezvoltarea bebelușului, somn, joacă și jucării potrivite pentru fiecare vârstă, liniștirea bebelușului, atașament.
  • Părinți ai copiilor cu vârste între 2 și 3 ani. Pentru această categorie de părinți susțin workshopuri pe teme precum: gestionarea emoțiilor, joc și joacă, agresivitatea, pregătirea pentru creșă sau grădiniță, pregătirea pentru venirea unui nou frățior, nevoia de limite, gestionarea propriei furii în relație cu copilul, tantrumuri și altele. 
  • Părinți ai copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani. 
  • Părinți ai copiilor cu vârste între 6 și 12 ani

Pe lângă aceste teme care vizează direct interacțiunea cu copilul, mai sunt relevante și relația de cuplu, echilibrul emoțional al părinților, stilul de viață al părinților, probleme de comportament ale părinților. În cadrul acestor întâlniri vom viza lucruri precum:

  • Dezvoltarea personală a părinților (analiza comportamentelor și a reacțiilor în diverse situații, gestionarea propriilor emoții, gestionarea comportamentelor problematice, stil de viață echilibrat și sănătos, etc.) 
  • Relația de cuplu (care are adesea de suferit după ce apar copiii).
  • Depresia postpartum (starea emoțională a părinților este foarte importantă în Parenting).

Aceste ultime teme sunt relevante deoarece copiii învață foarte mult prin imitarea comportamentelor și reacțiilor părinților, de la aceștia preiau valori și obiceiuri (mai mult sau mai puțin sănătoase). 

Ești modelul copilului tău! Ce fel de model vrei să fii?

 

    Prin utilizarea acestui formular sunteti de acord cu stocarea si manipularea datelor dvs. pe acest site web.