Curs Lamaze si Puericultura

Cui se adreseaza?

Cursul Lamaze este cursul creat special pentru viitoarele mamici cu sarcina cuprinsa intre saptamanile 22-34 . Cursul este destinat viitoarelor mamici care vor naste natural cat si prin cezariana. Puteti veni impreuna cu partenerul, care va beneficia de adeverinta gratuita pentru curs puericultura (obtinand 10 zile de concediu).

Unde se tine si cand?

Cursul se va ţine la interval de 6 săptămâni, în funcţie de numărul de cursanţi înscrişi.
Locaţia, ora si data exact vor fi comunicate pe pagina de facebook: Burticifericite

Cat dureaza?

Durata cursului este de 6 saptamani, cate 2 ore, in functie de programul dumneavoastra! Calendarul cursurilor pe zile si ore se stabileste impreuna cu cursantii!

Ce veti invata?

  1. Sarcina. Despre Lamaze. Ce modificari fizice, emotionale si sexuale apar pe parcursul sarcinii. Alimentatia in sarcina. Semne ingrijoratoare ale sarcinii. Masuri de confort. Cum sa va educati perineul. Care sunt respiratiile favorabile. Avantajele nasterii naturale. Despre nasterea prin cezariana si NVDC.
  2. Travaliu. Care sunt semnele lui? Ce hormone sunt implicati la nastere? Care sunt stadiile travaliului? Tehnici de respiratie si relaxare Lamaze in timpul travaliului.Mecanismul durerii.
  3. Nasterea. Tehnici de respiratie, pozitii favorabile in timpul nasterii. Importanta primului contact dintre parinti si bebelus. Perioada de lauzie.
  4. Despre procedurile medicale in timpul spitalizarii. Bagajul ce trebuie sa contina, importanta monitorizarii contractilor si a cordului fetal. Epiziotomia. Anestezia. Cezariana( ce interventii se fac, in ce consta operatia, recuperarea)
  5. Despre alaptare si cat de importanta este alaptarea inca din primele clipe de viata ( dupa nasterea naturala).
  6. Corpul si psihicul mamei post-partum. Despre schimbarile fiziologice, psihologice, sexuale. De ce are proaspata mamica nevoie de ajutor? Cat de repede se recupereaza organismul mamei? Despre sexualitatea post-partum dar si relatia cu partenerul.